Podnikání

Tipy na sázení na fotbal s umělou inteligencí


Pamatujete se na slavné Euro 96, v němž naši fotbalisté získali v anglickém Wembley stříbrné medaile, a k zisku titulu toho mnoho nechybělo? Byl to nejslavnější fotbalový turnaj od roku 1976, kdy na Mistrovství Evropy čeští (českoslovenští) reprezentanti zvítězili a ve finále tentokrát německý tým porazili.

Euro 96 byl dosud největší úspěch českého fotbalu od rozdělení republiky na konci roku 1992 a prozatím jej žádný český tým nepřekonal. V té době se pochopitelně také na výsledky fotbalových zápasů sázelo a ti, co tipovali, že se český tým dopracuje až do finále, si mohli přijít na pěkné peníze, ale těchto jedinců bylo určitě velmi málo, protože předvídat takový úspěch si troufl opravdu jen málokdo.

fotbalový míč

V té době sázkaři využívali různé statistické údaje a propočty, anebo sázeli jen tak, jak je to napadlo. Větší šanci na úspěch měl ale vždy ten, kdo věnoval spoustu času matematice a statistice, ovšem to také znamenalo obětovat této činnosti mnoho času, a jak známo, čas jsou peníze. Ne každému se vyplatí pustit se do takové práce, a tak je sázení vždy, jak se říká: „sázkou do loterie“.

fotbalový stadion

Dnes se na to jde ale jinak. Sázkařské propočty obsluhuje i umělá inteligence, což je v podstatě výpočetní systém, který naprosto bez emocí, pouze na základě platných dat a objektivních údajů propočítá pravděpodobnosti jednotlivých možností, a vyhodnotí vám, zda vůbec, a s jakou šancí můžete ve svých tipech sázení na fotbal uspět.

Jestliže vás tedy sázení baví a užíváte si jej, máte v zásadě dvě možnosti – buď zkusíte tip na základě vlastní intuice, jehož pravděpodobnost výhry nemusí být ale vůbec valná, anebo budete důvěřovat matematické jistotě AI. Pamatujte však, že propočet je jen propočet, a že je v každém fotbalovém zápase k dispozici ten typický lidský faktor, který nepochybně zafungoval i v roce 1996 ve Wembley.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Tipy na sázení na fotbal s umělou inteligencí